به نام خدا
اين يك نمونه كامل نشده است. صرفاً ايدهاي بوده كه به انتها نرسيده. الگويي براي نمودارهايي كه Navigation در صفحات وب را نشان ميدهد.
اولين روزهايي كه طراحي وب را آغاز كردم، سال ۱۳۷۸، فرانتپيچ روي بورس بود. اصلاً ابزاري غير از آن در دسترس نبود. براي ساختن صفحات وب و طراحي HTML. من البته بيشتر در سورس آن كار ميكردم و كمتر از بخش طراحي تصويري استفاده ميكردم. اما، بخشي كه خيلي توجهم را جلب كرده بود، همين بخش Navigation map آن بود.
هر سايت اينترنتي يك صفحه ورودي دارد. پس از ورود، منوها و لينكهايي كاربر را به صفحات ديگر سايت ارجاع ميدهد و منحرف ميسازد. اين مسير خيلي مهم است. دسترسي به اطلاعات را مشخص ميكند. چه بسا سايتهايي كه دسترسي خوبي ندارند و اطلاعات بسيار ارزشمند و مهمي در آنها «دفن» ميشوند. نميشود به راحتي پيدا كرد و سراغشان رفت. يادم هست به عنوان مثال، روزي در سايت تبيان به صورت اتفاقي تصوير تمام كتابهاي دوره ابتدايي را يافتم. بعدتر نياز پيدا كردم به صفحه خاصي از يك كتاب ابتدايي دسترسي پيدا كنم. پس رفتم در سايت تبيان. اما هر چه منوها را طيّ كردم و مسيرهاي مختلف را پيمودم، هرگز و هرگز ديگر نتوانستم آن بخش را كه كتابهاي ابتدايي را در خود داشت پيدا كنم. اين يعني دستهبندي منوها كارآمد و مفيد نبوده است.
وقتي پروژه بزرگ «راه زندگي» قرار شد به سايت برسد، به پورتال يعني، اولين كاري كه به نظرم رسيد اين بود؛ طراحي مسير حركت كاربر در سايت، تا گم نشود و بيراهه نرود. اين نمودار الگو را رسم كردم و گذاشتم در كارتابل پروژه. گفتم اول اين مسير را پيدا كنيم و رسم كنيم، تا بعد صفحات بر اساس آن طراحي شود. البته نشد؛ نه اين مسيرها كامل و نه آن سايت طراحي!
اين نوشته را ميتوانيد به صورت رايگان از لينكهاي روبهرو دريافت نماييد.
دانلود: ۱۲۲۰ بار
مطلب را دانلود كرديد؟ خوانديد؟ اشتباه داشت؟ ممنون ميشوم اشتباهات آن را برايم بنويسيد:
صفحه اصليبازگشت به صفحه نخست سايت
نوشتهها986طرحها، برنامهها و نوشتهها
مكانها75براي چه جاهايي نوشتم
زمانها30همه سالهايي كه نوشتم
جستجودستيابي به نوشتهها از طريق جستجو
وبلاگ1387با استفاده از سامانه پارسيبلاگ
نماها2چند فيلم كوتاه از فعاليتها
آواها10تعدادي فايل صوتي براي شنيدن
سايتها23معرفي سايتهاي طراحي شده
نرمافزارها36سورس نرمافزارهاي خودم
معرفي6معرفي طراح سايت و آثار و سوابق كاري او
فونتهاي فارسي60تعدادي قلم فارسي كه معمولاً در نوشتههايم استفاده شده است
بايگاني وبلاگ1375نسخه محلّي از نوشتههاي وبلاگ
خاندان موشّحبا استفاده از سامانه شجرهساز
خاندان حضرت زادبا استفاده از سامانه شجرهساز
فروشگاهدسترسی به غرفه محصولات فرهنگی
با اسكن باركد صفحه را باز كنيد
تماس
پيامك
ايميل
ذخيره