به نام خدا

كاربرگ گزارش مسأله

نوع نوشته: فرم و كاربرگ
براي: مركز بين‌المللي ترويج سبك زندگي حيات طيبه
تاريخ نگارش: ارديبهشت ۱۳۹۵ هجري شمسي
تعداد صفحات: ۲
آغاز پروژه مسأله‌شناسي با گزارش مسأله است. ابتدا اين خبر است كه از طريق گزارش‌هايي به دست ما مي‌رسد. هر گزارش شامل اين فيلدهاي اصلي‌ست: نشاني منبع خبر، محل ابتلا به مسأله، زمان پيدايش مسأله، وضعيت پيش از پيدايش مسأله، عوامل پيدايش مسأله، دامنه آسيب‌ها، موضوعات مرتبط با مسأله، راه‌حل‌هاي پيشنهادي. تا اين‌جا ما تنها داده‌هايي كه در خبر آمده است را ثبت مي‌كنيم و قرار نيست اپراتور چيزي از خود بيافزايد. يك فيلد «منابع تكراري» هم داريم براي زماني كه يك خبر از چند كانال منتشر شده. ساير فيلدهاي جنبي هم هست كه كاربرگ را تكميل كرده، جنبه متاديتا دارند براي ما. تعدادي گزارش مسأله در كنار هم مي‌توانند يك «مسأله» را تشكيل دهند و به تكميل يك كاربرگ «مختصّات مسأله» منتهي گردند.
پروژه اصلي مربوط به حوزه تبليغ بود. توافقي مشترك ميان مركز سبك زندگي با يكي از گروه‌هاي وابسته به قرارگاه خاتم‌الأوصياء. بنا بود بسته‌هاي محتوايي ويژه‌اي براي مبلّغين تدوين شود و دوستان نمي‌خواستند همين‌طور بي‌اساس و كتره‌اي مطالب را در بين دو جلد بريزند و تحويل دهند، مي‌خواستند كاري كنند كارستان. اين شد كه بنده پيشنهاد «مسأله‌شناسي» را دادم. گفتم كاري كه مبلّغين بزرگ در طول تاريخ انجام مي‌داده‌اند را الگو بگيريم، آن‌ها ابتدا مهم‌ترين چالش اجتماعي مخاطب را شناسايي مي‌كردند. مثلاً قرار بوده مرحوم كافي، عليه‌الرحمة، در فلان حسينيه يا مهديه منبر برود، ابتدا مي‌فهميد مشكل مردم آن‌جا چيست، فرض تشخيص مي‌داد در تشكيل خانواده و بحث ازدواج، مي‌رفت و در همان موضوع مطالعه مي‌كرد و مطلب مي‌آورد. اين را از استقبال كم‌نظيري كه از منبر اين خطبا مي‌شده مي‌توان فهميد؛ مرحوم فلسفي، مرحوم كافي، مرحوم خزعلي، حتي از معاصرين، دانشمند، پناهيان، رفيعي و… اين‌ها بي‌دليل مشهور و معروف نشده‌اند، اين‌ها به مقتضي سخن گفته‌اند. عرض كردمشان بياييد خود را بخشي از اين مسير بپنداريم، مسيري كه يك منبري نخبه طي مي‌كند تا بهترين اثر خود را بگذارد. ابتدا مسأله‌شناسي مي‌كند، ما هم سازماني، تشكيلاتي و گسترده مسأله‌شناسي مي‌كنيم. او سپس منبع‌يابي و محتواشناسي و انتخاب مطلب مي‌كند، راه‌حل مي‌جويد و سپس يك سير از ابتدا تا مقصد، بر اساس تعليقي كه مخاطب را تا انتها و هدف بكشد طراحي مي‌نمايد؛ بعد منبر مي‌رود. ما مرحله به مرحله و گام به گام اين را انجام مي‌دهيم و محصول را بسته مي‌كنيم و مي‌دهيم به مبلّغ. اين‌جاست كه تعداد بيشتري فلسفي و كافي خواهيم داشت! آنان‌كه نمي‌توانند، كاري مي‌كنيم كه بتوانند تأثيرات وسيع و گسترده بگذارند و به اسلام عزيز خدمت نمايند. پذيرفتند نظرم را و از همين رو به عنوان نخستين كاربرگ، در اولين مرحله گردش‌كار مسأله‌شناسي، گزارش مسأله را ساختم.
اين نوشته را مي‌توانيد به صورت رايگان از لينك‌هاي روبه‌رو دريافت نماييد.
دانلود: ۱۵۱۵ بار
نظرتان را شخصاً مي‌خوانم. پس آن‌چه مي‌پنداريد ذيلاً بنگاريد لطفاً، به قصد اصلاح اشتباهاتم:
تشكردوشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷
به دنبال بررسي نمونه هاي انجام شده هستم.چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۸
خوب بودپنجشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۹
عاليدوشنبه ۵ تير ۱۴۰۲
خوبجمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳

صفحه اصليبازگشت به صفحه نخست سايت نوشته‌ها986طرح‌ها، برنامه‌ها و نوشته‌ها مكان‌ها75براي چه جاهايي نوشتم زمان‌ها30همه سال‌هايي كه نوشتم جستجودستيابي به نوشته‌ها از طريق جستجو وبلاگ1387با استفاده از سامانه پارسي‌بلاگ نماها2چند فيلم كوتاه از فعاليت‌ها آواها10تعدادي فايل صوتي براي شنيدن سايت‌ها23معرفي سايت‌هاي طراحي شده نرم‌افزارها36سورس نرم‌افزارهاي خودم معرفي6معرفي طراح سايت و آثار و سوابق كاري او فونت‌هاي فارسي60تعدادي قلم فارسي كه معمولاً در نوشته‌هايم استفاده شده است بايگاني وبلاگ1375نسخه محلّي از نوشته‌هاي وبلاگ خاندان موشّحبا استفاده از سامانه شجره‌ساز خاندان حضرت زادبا استفاده از سامانه شجره‌ساز فروشگاهدسترسی به غرفه محصولات فرهنگی
با اسكن باركد صفحه را باز كنيد
تماس پيامك ايميل ذخيره
®Movashah ©2018 - I.R.IRAN