روش پيشنهادي براي تدوين برنامه مؤسسه
عناوين اصلي به كار رفته در اين نوشته به قرار ذيل است: تعريف پروژه، پرسشهاي نخستين، روش و متد برنامهريزي، چشمانداز، اهداف آرماني و سياستهاي كلّي، روش دستيابي به موضوعات برنامه، گستره موضوعي، تجميع پيشنهادات، غربال پيشنهادات، ارزيابي پروژههاي پيشنهادي، انتخاب و اولويتگذاري پروژهها، بازمحاسبه زمان و هزينه، تنظيم طرح اجمالي پروژهها، مذاكره اوليه با نهادهاي ذينفع احتمالي، تنظيم برنامه ميانمدت و طراحي ساختارهاي اجرايي.
بالاخره بعد از طرح اين همه مطلب تنها در شش صفحه، متن به پايان ميرسد!
شروع خوبي بود. دوستان مؤسّس نگرش مثبتي به بحث روش داشتند. متد بسيار مهم است براي آغاز هر فعاليتي، كارهاي پژوهشي كه جاي خود دارد!
همان اولين جلسات را پس از تأسيس مؤسسه كه گرفتيم، طرح كردند كه بايد يك برنامه دوساله داشته باشيم. برنامهاي كه پروژههاي پژوهشي و عملياتي ما را سامان دهد. براي توليد برنامه هم فوراً بحث متد و روش مطرح شد. اينكه چه كنيم و بر چه اساسي برنامه را تدوين نماييم. قرعه به نام بنده خورد كه: چون زياد نوشتهاي و تايپت خوب است، اين زحمت را هم بكش و قبول كردم و اين نوشته پديد آمد.
در اين جزوه يك سير كامل از آغاز تا پايان توليد برنامه ذكر شده است، بسيار هم البته خلاصه و موجز. مسير كه روشن باشد، چراغ كه نصب كني، در پرتو نورافكنها كسي راه را گم نميكند، جز آنكه قصد گم شدن داشته باشد و انسان عاقل چنين قصدي ندارد! و البت مسير خوب طي شد و چشمانداز توليد گشت و به راهبردها هم رسيديم و حتي ايدهها و چندتايش هم تبديل به طرح شد و تا جاييكه خبر دارم، چند صباحي پيش يكي از پروژهها استارت خورده است. تصويب شده، بودجه آمده، تيم تشكيل شده و كار آغاز گرديده، بحمدالله.
بيشک دليلي بوده كه توجهات جلب شده؛
عنوان، تصوير يا توضيحي كه براي اين مطلب آمده،
دليل را بنويس و دگمه دانلود را كليك كن.
بررسي براي باراندازي...