تحليل مفهومي سخنراني افتتاحيه مؤسسه
شامل چهار بخش: نمودار محورهاي فرمايشات، فهرست فرمايشات، تحليل مفهومي و متن سخنراني.
حضرت استاد مصباح در روز تأسيس مؤسسه سخنراني فرمودند و مطالبي را بيان داشتند. يكي از دوستان كه با اين مجموعه همكاري داشت، پيشنهاد فرمود سخنراني ايشان تحليل شود، شايد كه بتوان راهبردها و راهكارهايي را از ميان آن استخراج كرد. اين وظيفه را به بنده محوّل نمود و متن را در اختيارم گذاشت.
ايشان نفرمود اين سخنراني نبايد جايي منتشر شود، بنده هم در كلام ايشان مطلبي نديدم كه شبهه خصوصي بودن در آن باشد. اميدوارم چالشي رخ ندهد و اين كارم نادرست تلقّي نشود.
ابتدا تمام سخنراني را مطالعه كرده و عنوانگذاري كردم. سپس عناوين را استخراج كرده و طبقهبندي مجدّد و در نهايت فهرست اجمالي آن را درآوردم. بلافاصله نموداري از اين طبقهبندي ساختم كه نمايي از تمام آن چيزي باشد كه توسط ايشان مطرح شده است. در نهايت محورهاي بحث را استخراج كردم، چيزي كه از تحليل فهرست اجمالي به دست آوردم و بحثهاي اصلي ايشان را ذيل آن محورها نظم دادم.
در نهايت هم هفت ضرورت پژوهشي در فرمايشات ايشان به نظرم رسيد كه ذكر كردم. آنچه در اين فرآيند بسيار مهم بوده، نحوه عنوانگذاري است. اين شيوه عنوانگذاري را كه از استاد حسيني(ره) فراگرفتهام، مبتني بر اين گزاره است كه: «عنوان بايد بازگو كننده متن باشد». لذا در حقيقت عناوين انتخاب شده خلاصهاي از تمام متن ذيل خود هستند. بدينترتيب طبقهبندي عناوين ما را از رجوع به متن بينياز ميسازد.
بيشک دليلي بوده كه توجهات جلب شده؛
عنوان، تصوير يا توضيحي كه براي اين مطلب آمده،
دليل را بنويس و دگمه دانلود را كليك كن.
بررسي براي باراندازي...