شاخصهاي نظام اسلامي همراه با فرمايشات رهبري
هشتاد و يك شاخص است كه از فرمايشات مقام معظّم رهبري استخراج شده است، براي ارزيابي پيشرفت نظام. اين شاخصها در هشت محور گرد آمدهاند؛ سياسي و امنيتي، ديني، فرهنگي و اجتماعي، تقنيني؛ ساختار، برنامه و بودجه، قضايي، انتظامي و نظارتي، علم و فنآوري، اقتصادي و مالي، انفال و محيط زيست، بهداشت و سلامت.
ذيل هر شاخص دو چيز ذكر شده؛ نخست متن فيشهايي كه شاخص از ميان آنها به دست آمده، اگر چند فيش بوده با سه نقطه (...) از هم تفكيك شدهاند. دوم يك راهنمايي كوتاه و مختصر براي يافتن شيوه استخراج اطلاعات درباره شاخص.
آدرس فيشهاي اطلاعاتي نيز در انتهاي متن، در قالب منابع ذكر شده است. هر كدام يك تاريخ است كه مربوط ميشود به زمان بيانات حضرت آقا. تعداد منابع ۸۳ مورد است.
قرار بر همكاري نبود. يعني به دليلي كه اصرار داشتند استخراج شاخصها حتماً بايد در كارگروههايي انجام شود و من امكان حضور در اين جلسات را نداشتم، ارتباط قطع شد. اما به حسب تكليف شخصي كه احساس ميكردم، ابتدا فرمت و ساختاري براي تعريف و توصيف شاخصها طراحي كردم و در ذيل توصيف و تعريف پروژه تقديمشان نمودم. سپس فهرستي از دستگاههاي مرتبط با هر محور كه آن را از پنج به هشت محور افزايش داده بودم. در نهايت هم به اين شاخصها رسيدم. اما چطور؟!
آقايان در دستور پروژه، منابع استخراج شاخصها را قرآن و روايات و فرمايشات امام (ره) و حضرت آقا ميدانستند. من اما وقتي در تهران بودم، براي تعطيلات نوروز كه رفته بودم خانه پدري، فكر كردم. ديدم بهترين و مناسبترين منبع براي استخراج شاخصها بيانات آيةالله خامنهايست. ايشان است كه بيش از همه درباره انتظارات از نظام اسلامي سخت گفته و نظريه پيشرفت را مطرح كرده. در حقيقت اوست كه واسطه شده و خواستههاي قرآن و روايات و حتي امام راحل (ره) را به زبان امروز، به زبان مطالبه، تبيين نموده است. با يك سرچ و جستجوي ساده در بيانات ايشان هم ميشود ديد، حجم فراواني از مطالباتي كه از دولتهاي مختلف داشتهاند. رفتم سراغ بياناتي كه در در ديدار با دولتيها در اين سالها داشتند. همه را با سرعت مرور كردم. هر جا مطالبهاي ديدم جدّي كه بايد ارزيابي شود و كنترل گردد، تبديلش كردم به شاخص. يعني شاخص براي آن تعريف كردم. يعني اينكه اگر اين مطالبه و انتظار بخواهد محقق شود، بايد يك ابزار و واحدي تعريف كنيم كه آمار بگيريم و ارزيابي كنيم و تذكر دهيم تا بشود.
البته اين را به توصيف علمي نرساندم. يعني نبردم در آن ساختار و فرمتي كه پيشنهاد كرده بودم. اين ديگر خيلي زمانگير بود. شاخصها را نموداري كردم و دادم به دوستان. ديگر دست آنها را ميبوسد كه اگر اين اثر را شايسته توجه ديدند، كارگروه را فعال كنند براي توصيف دقيق هر كدام از اين ۸۱ عدد شاخص!
بيشک دليلي بوده كه توجهات جلب شده؛
عنوان، تصوير يا توضيحي كه براي اين مطلب آمده،
دليل را بنويس و دگمه دانلود را كليك كن.
بررسي براي باراندازي...